Lyden af de skuldre vi står på | Aarhus Teater

Den dobbelt Reumert vindende teaterkoncert ”Lyden af de skuldre vi står på” spillede i 2017 for fulde huse, og nu er den tilbage på Aarhus Teater.

I Danmark har vi en enorm samling af sange og salme, som vi sammen har sunget i rigtig mange år. Flere af dem har helt vidunderlige tekster, men alligevel går de hurtigt i glemmebogen da musikken dertil er skrevet til fællessang med klaver. Derfor er det ikke de sange man sætter på derhjemme, hvis man gerne vil høre dansksproget musik. Det har Aarhus Teater, sammen med Simon Kvamm og Marie Højlund ændret radikalt på. I ”Lyden af de skuldre vi står på” er den til tider langsomme melodi skiftet ud med nye beats og et højere tempo, som giver sange som ”Dejlig er jorden”, ”Tunge mørke natteskyer” og ”Drømte mig en drøm i nat” en helt ny relevans.

Dertil har scenograf og kostumedesigner Christian Albrechtsen skabt et fuldstændig magisk visuelt univers til at underbygge sangene.

I 2020 opsætningen er der blevet skiftet lidt ud blandt solisterne på scenen, Jacob Kvols Madsen er skiftet ud med Mark Linn, og Mette Døssing er blevet erstattet af Nanna Bøttcher. Jeg så forestillingen i 2017, og mener personlig at begge udskiftninger er til gavn for forestillingen, især Mark Linn hvis vokal er mærkbart mere sikker end Jacob Kvols Mandsen. Derudover medvirker Marie Marschner, Anders Baggesen, Marluze Da Cruz, Mikkel Hilgart og Arian Kashef, der alle ligeså levere meget solide sangpræstationen. Til at give fylde til forestillingen medvirker også Aarhus Teaters Kor.

”Lyden af de skuldre vi står på” er en af den slags forestillinger der gør et kæmpe indtryk, og kan bruge et par dage på at lande ordneligt i kroppen. Et overflødighedshorn af sang, musik, og visuelle indtryk flyver ud over scenekanten på Store Scene, hvor jeg tvivler på det færreste ikke bliver blæst bagover hvor magisk vores sangskat ret faktisk er.

”Lyden af de skuldre vi står på” spiller på Aarhus Teater fra 31. januar til 12. marts 2020.

Iscenesættelse: Nicolei Faber
Scenograf og kostumedesigner: Christian Albrechtsen
Koreograf: Marluze Da Cruz
Medvirkende: Mark Linn, Marie Marschner, Nanna Bøttcher, Anders Baggesen, Marluze Da Cruz, Lisbeth Balslev, Mikkel Hilgart, Arian Kashef og Aarhus Teaters Kor.
Musikere: Marie Højlund og Esben Inglev

Foto: Emilia Therese

Indlæg oprettet 17

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen