Vild Med Dans – The Musical | Østre Gasværk Teater

Den helt store satsning på Østre Gasværk Teater, denne sæson, er en musical adoptering af tv-formatet Vild Med Dans, hvilket man som udgangspunkt ikke forbinder med en musical. Tanken om at tage et fjernsyns-koncept og lave det til en musical er lidt skør, og det er Vild Med Dans – The Musical også.

Forestillingens handling er at man for første gang nogensinde inviterer helt almindelige danskere ind på dansegulvet. Her følger vi de 3 deltagere Thomas, Christina og Maiken der er blevet udvalgt blandt de mange ansøgere, til at deltage på lige fod med de andre par. Vi følger alle tre lidt sporadisk i træningslokalet og bagstage – men vi kommer aldrig rigtig helt ind på livet af dem, hvilket gør at handlingen hurtigt kommer til at virke lidt tam.

Man har valgt at trække danserne Michael Olesen, Morten Kjelgaard og Asta Björk fra tv-programmerne med ind på scenen, men under andre navne, hvilket giver en skør distance fra programmet og fratager, hos mig, lidt af troværdigheden. Alle der vælger at købe billet til forestillingen kender dem jo kun som Michael, Morten og Asta og ikke som Lukas, Sebastian og Josefine.

Som danseforestilling er Vild Med Dans lige i øjet, flere af danseoptrinene er helt fantastiske og virkelig flotte. Handlingen der omgiver dem, falder dog fuldstændig fra hinanden, og minder mest om et lokalt dilettantstykke i provinsen. Koreograf Peter Friis har sammen med de professionelle dansere virkelig lavet nogle flotte koreografier, og formår med nogen af optrinene at fortælle mere om personerne end skuespillernes replikker. Dog virker det fuldstændig underligt at værtinden, producenten og publikumsopvarmeren pludselig bryder ud i dans sammen med ”danse-deltagerne”, det gør dem både utroværdige og mudrer handlingen endnu mere sammen, end den i forvejen er.

Til at styre slagets gang, hos orkesteret, sidder Mikkel Gomard, som også har været med at arrangere musikken. Sjældent har jeg hørt så velspillende et orkester til en jukebox-musical. Det er ”tight” og lækkert at høre på, uden at tage for meget fokus fra dansen. Normal vil skuespillerne jo synge i en musical – men ikke i Vild Med Dans – The Musical – der har man alligeret sig James Sampson og Gry Trampedach. To utroligt alsidige og dygtige sangere, som om muligt løfter musikken endnu mere. Dog syntes jeg det er ærgerligt at man har dygtige sangere som Mille Gori, Katrine Nørgaard og Rasmus Grandt, uden overhovedet at gøre brug af det.

Alt i alt er Vild Med Dans – The Musical en stor mismask af flot dans, smuk scenografi og et elendigt plot og manuskript. Jeg sad flere gange under forestillingen og fik lidt ondt at de medvirkende på scenen. Det alle er virkelig dygtige skuespillere og dansere, som bare er blevet hyret til en forestilling der efter min mening ikke skulle have været mere end en vanvittig brainstorm idé der var endt i skraldespanden.

“Vild Med Dans – The Musical” spiller på Østre Gasværk Teater fra 22. februar til 26. april 2020.

Instruktør: Rolf Heim
Koreograf: Peter Friis
Scenograf & kostumedesigner: Karin Betz
Medvirkende: Morten Kjeldgaard, Michael Olesen, Asta Björk, Mille Gori, Niels Ellegaard, Lise Koefoed, Troels Thorsen, Camilla Bendix, Iben Dorner, Katrine Nørgaard, Rasmus Grandt, Anete Lotus Jensen og Troels Graakjær

Indlæg oprettet 17

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen