The Rocky Horror Show | Aarhus Teater

Aarhus Teater slutter denne sæson på Store Scene af med en vaskeægte kult musical, The Rocky Horror Show, der er en co-produktion med Odense Teater hvor forestillingen kan opleves til næste sæson.

Da jeg sætter mig i de bløde sæder, har jeg faktisk ikke helt styr på hvad det er jeg skal opleve. The Rocky Horror Show er en af de forestillinger jeg har hørt rigtig meget om, men aldrig har set, ej heller filmen, jeg var derfor det man kalder ”Virgin” i Rocky Horror-universet. Men det skulle da vise sig at jeg havde noget af en oplevelse i vente, fuld af humor, alvor og sidst men ikke mindst SEX!

I hovedrollen som Dr. Frank-N-Furter ser vi Jacob Madsen Kvols, der levere en kraftpræstation der sjældent er set. Han er tiltrækkende, frastødende, fascinerende og grænseoverskridende – alt sammen på samme tid, hvilket må siges at være imponerende. Derudover traver han med største overbevisning gennem hele forestillingen på hæle så høje at selv en rutineret kvinde vil blive misundelig.

Det unge elskende par, Jannet og Brad, spillet af Mathias Flint og Marie Marschner, der grundet en sammenbrudt bil ankommer til Dr. Frank-N-Furter’s slot, er som skabt til de roller. Mathias Flint der med sit komiske talent og vidunderlige stemme har publikum i sin hule hånd, og dermed først får publikum til at grine når han ønsker det. Maria Marschner formår virkelig at tage rollen fra et sted til et andet, fra usikker uskyldig pige til selvstændig sexuelt frigjort kvinde.

Derudover er det også værd af fremhæve Anders Bilberg, der bogstavelig talt stråler i rollen som Rocky iført gulddragt fra top til tå og glitter underbukser.

Rocky Horror er en forestilling der virkelig hviler på at publikum i salen er med til at trække den op. Der bliver kastet med konfetti og spillekort, sprøjtet med vanpistoler, buh’et konsekvent at fortælleren (i skikkelse af Holger Østergaard) samt danset på samtlige stolerækker midt i forestillingen. Når publikum virkelig er med, sker der noget magisk i salen, som kun de færreste forestillinger kan opnå. Men der bliver også skubbet til publikums grænser, især i åbningen af 2. akt, hvor der uspiller sig det største (og vel nok eneste) gangbang jeg nogensinde har set på en scene. Her bliver der i skyggespil bollet på kryds og tværs mellem køn, og der bliver bestemt ikke lagt fingre imellem eller overladt noget til fantasien. Det er grænseoverskridende men også fantastisk at man tør det fra Aarhus Teater og instruktørens side.

The Rocky Horror Show på Aarhus Teater er et ”must see”!

”Don’t dream it, BE IT!”

Indlæg oprettet 17

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen