Cirkus ifølge Bubber | Cirkus Arena

Hvad tænker du på når du tænker på cirkus? Jeg selv tænker på spektakulære numre, fantastiske cirkusdyr, sjove klovnerier og selvfølgelig duften af savsmuld. Alt der leverer Cirkus Arena i dette års forestillingen ”Cirkus ifølge Bubber”, og mere til.

I en tid hvor Cirkus genren i den grad er presset, kræver det en enorm viljestyrke og talent hvis man vil drive et succesfuldt cirkus. De egenskaber har Berdino-familien i den grad, Cirkus Arena er i topform. Årets forestilling er varierende, til tider nervepirrende og enormt underholdene.

Bubber er tilbage i Cirkus Arene efter flere års pause, efter han turnerede med selvsamme cirkus i 7 sæsoner i 90’erne. I rollen som sprechstallmeister er Bubber perfekt, han er nærværende og i øjenhøjde med børnene, alligevel er der også overskud til at smide en lille punchline til forældrene.

Første afdeling åbnes af gruppen Cheban og deres russiske gynge, hvorfra de springer uendeligt højt, mens de laver den ene saltomortale efter den anden. Værd af fremhæve fra først afdeling er også Andrejs Fjodorovs med sine fantastiske duer og Oleg Izossimov der med sine snart 54 år gør håndstandskunster legende let. Dog bliver det nummer jeg husker bedste fra første afdeling, den brasilianske motorcykelgruppe Diorios. Frem i manegen ruller en stor kugle,  en efter en kører der 5 motorcykler ind i kuglen, porten lukkes og så går det løs. Som var det så let som ingenting kører de 5 motorcykler på kryds og tværs af hinanden. Bedst som man tror et ikke kan blive vildere, skilles kuglen på midten, og der kører 3 motorcykler i toppen som trodser tyngdekraften.

Anden afdeling starte lige så nervepirrende som første sluttede, med gruppen Flying Wulber og deres trapez nummer. Let og elegant flyver de fra den ene trapez til den anden, mens det laver tredobbelte saltomortaler. Vi får også et gensyn med Cheban, der denne gang hoppet rundt i manegen på gamle flydæk. Finalenummeret kørers sikkert hjem af Kolev Sisters, der for først gang er på deres egen kontrakt med et cirkus. De udfører fascinerende hånd til hånd-akrobatik, hvilket eller er et meget mandsdomineret felt inden for cirkus. Søstrene får det til at se legende let ud, mens de ballancere på hinanden.

Udover alle de fantasiske udenlandske artister bør også nævnes Cirkus Arena’s husklovn Jimmy Folco, der mestre klovnekunsten til perfektion. Det er ikke klassisk flad på halen-klovnerier, men er nytænkende og vildt morsomt. Normalt kan nogen børn godt være lidt bange for klovne, men ikke Jimmy. Udover at fortrylle børnene med sine klovnerier, bliver der ligesom Bubber også leveret lidt sjov og ballade for de voksne. Det at kunne underholde flere generationer på samme tid, er en ædel kunst, og jeg tager hatten af for Jimmy.

Cirkus Arena er virkelig lykkes med at nytænke Cirkus, samtidig med at de holder fast i de gamle traditioner. Arena er i topform og slår sig sikkert fast som nordens største (og vel nok bedste) cirkus.

Indlæg oprettet 17

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen